CUPRA E-RACER

Prima mașină de curse din lume 100% electrică.

 

Obiectivul CUPRA este de a redefini viitorul racing-ului: crearea unui nou mod mai curat și mai eficient de a concura pe circuite auto, în care tehnologia și conectivitatea joacă un rol cheie. CUPRA e-Racer anticipează acest viitor, deschizând ușile unei competiții între mașinile electrice, în 2019.

680 CP. Până la 500kW putere de vârf, ce poate fi menținută pentru 10 secunde. Motorul atinge 12.000 de rotații folosind un singur raport de reducere de 1:5.6. Așa este, CUPRA e-Racer este o mașină de curse reală.

270 km/h, de la 0 la 100 în doar 3 secunde, 4 motoare, 6.072 baterii care se reîncarcă în 40 de minute - și toate acestea aproape în tăcere, într-un mod mult mai curat și mai ecologic. Există și alte caracteristici care oferă avantaje. Motorul electric este mai simplu, are nevoie de mai puțină întreținere și este mai eficient. Puterea motorului electric este recuperată în fazele de frânare și decelerare, valorificând în cea mai mare măsură energia cinetică.

Acesta este un concept nou de mașini de circuit, care deschide ușile unei noi experiențe de conducere și unei noi definiții a racing-ului. Oglinzile retrovizoare au fost schimbate cu mini-camere video, pentru o aerodinamică mai bună. Ecranul integrat de pe tabloul de bord permite șoferului să vadă ce se întâmplă în jurul acestuia. Un ecran tactil central îi oferă acestuia posibilitatea de a monitoriza și transfera datele relevante referitoare la sistemul electric și performanța mașinii în timp real.

Cum va fi experiența de circuit a șoferilor cu toate aceste componente? Pot și fanii să experimenteze cursele într-un mod diferit, datorită acestor schimbări, de exemplu prin conectivitate? Viitorul este scris astăzi.