24.03.2021

CONFERINȚA DE PRESĂ ANUALĂ: CUPRA TAVASCAN: UN VIS DEVENIT REALITATE

  • Producția în serie a CUPRA Tavascan din 2024


La conferința de presă anuală, Wayne Griffiths a anunțat și lansarea planificată a modelului CUPRA Tavascan în 2024. După CUPRA Born, care va fi disponibil încă de la sfârșitul anului 2021, acesta va fi al doilea model complet electric de la CUPRA.

 "Visul nostru se împlinește: CUPRA Tavascan devine o realitate. Pe baza platformei MEB a Grupului Volkswagen, acesta va fi proiectat și dezvoltat la Barcelona și va fi lansat în Europa și peste hotare în 2024", a spus Griffiths.

Marca independentă CUPRA va juca un rol important în creșterea vânzărilor SEAT S.A. în acest an. În 2020, CUPRA realizase deja o vânzare impresionantă de 900 de milioane de euro. Vânzările de vehicule CUPRA se estimează că se vor dubla anul acesta; vânzările vor fi chiar mai mult decât duble comparativ cu anul precedent. Ponderea vânzărilor CUPRA în rezultatul general al SEAT S.A. va crește de la cinci la zece procente.

CUPRA își continuă cursul de succes la nivel internațional și planifică noi activități în cele mai electrificate țări din lume, precum și deschiderea de noi piețe. Brandul se pregătește deja să se extindă în Australia în 2022 - un pas important în stimularea expansiunii în regiunea Asia-Pacific.

"Australia este o piață tânără pentru care un brand tânăr precum CUPRA se potrivește excelent. Clienții din Australia sunt în căutarea de noi branduri, iar venitul disponibil al clasei de mijloc este relativ ridicat. Suntem convinși că CUPRA poate avea succes aici", a spus Griffiths.