12.04.2021

Câștigător “Red Dot Award”

  • SUV-ul Crossover a câștigat premiul după ce i-a convins pe cei 50 de jurați internaționali de excelența sa
  • CUPRA Formentor a ajuns în top datorită abilității sale de a mixa nevoile zilnice cu pasiunea și emoția unui autovehicul de performanță
  • Câștigarea Premiului Red Dot pentru Design de Produs 2021 reprezintă o altă bornă kilometrică în călătoria modelului CUPRA Formentor

CUPRA Formentor își continuă succesul uimitor, mergând acasă cu Premiul Red Dot pentru Design de Produs 2021. SUV-ul Crossover a depășit deja toate așteptările, terminând pe podium în cursa de câștigare a premiului "Mașina Anului" din acest an - o realizare uimitoare, având în vedere că marca are doar trei ani.

Câștigarea Premiului Red Dot este un alt semn că brandul CUPRA și Formentor, mai precis, oferă o propunere unică în acest segment. Este, de asemenea, o recunoaștere importantă pentru întregul trib CUPRA și echipa de design.

Premiul Red Dot pentru Design de Produs este acordat celui mai bun produs al anului, fie că este atrăgător din punct de vedere estetic, funcțional, inteligent sau inovator, subliniind o calitate remarcabilă a designului.

"Premiul Red Dot pentru Design de Produs este o adevărată recunoaștere a limbajului provocator de proiectare a modelului CUPRA Formentor. La CUPRA, creăm mașini pe care unii le iubesc și nu neapărat pe care toată lumea le place", a declarat Wayne Griffiths, președintele CUPRA și SEAT. "Acest premiu important întărește încrederea în munca fantastică pe care o depune echipa de design CUPRA."

Capacitatea lui CUPRA Formentor de a satisface cerințele schimbării tendințelor pieței, inovației tehnice, siguranței, accesibilității și introducerii electrificării, înseamnă că este un autovehicul care poate atinge nevoile pieței în toate categoriile menționate.

Susținut de platforma MQB EVO și combinat cu tipul de caroserie SUV, oferă pachetul perfect; sportivitatea și dinamismul unui hatchback cu caracterul practic, îmbinat cu spațiul și confortul unui SUV. Detalii observate și de comisia de jurați a "Red Dot Award".

Juriul Red Dot este compus din 50 de experți internaționali care testează, discută și evaluează individual fiecare concurent.  

Procesul de evaluare a premiului se bazează pe o varietate de criterii și oferă un cadru de orientare, completat de fiecare jurat în funcție de expertiza sa. Criteriile de evaluare includ subiecte precum: gradul de inovație, funcționalitatea, ergonomia, conținutul simbolic și emoțional și compatibilitatea ecologică.

CUPRA Formentor a ajuns în vârf datorită capacității sale de a îmbina nevoile cotidiene cu pasiunea și emoția unui autovehicul performant.

CUPRA Formentor scrie istorie și este destinat să fie o parte importantă în segmentul de SUV Crossover, despre care se preconizează că își va dubla vânzările în Europa în următorii 5 ani, făcându-l o parte foarte importantă pentru viitorul mărcii. Câștigarea premiului Red Dot pentru Design de Produs este o altă etapă importantă în călătoria autovehicului.