12.07.2021

Euro NCAP: cinci stele pentru CUPRA Leon

  • Nouă combinații de motor pentru CUPRA compactă
  • Acționează de la 150 la 228 kW (204 la 310 CP)
  • Călătorie electrică și ecologică cu unitate hibrid conectată
  • Intrare în lumea exclusivă CUPRA Leon cu un preț de la 37.199 de euro

CUPRA Leon a consolidat dedicarea mărcii de a livra nu numai autovehicule cu performanțe contemporane, ci și printre cele mai sigure de pe piață. Mașina compactă de înaltă performanță a mărcii este cea mai recentă care a primit un rating de cinci stele în regimul de testare mai strict al Euro NCAP.

CUPRA Leon se alătură modelului  CUPRA Formentor, primul dintre modelele mărcii care a trecut prin noul proces de testare al organizației de siguranță, pentru a primi premii de top.

 

Valori excelente în toate categoriile

 

CUPRA Leon a obținut note mari în toate categoriile, atât pentru variantele de model cu motor cu combustie, cât și pentru variantele hibrid plug-in:  protecția ocupanților adulți 91%,  pentru copii 88%; protecția utilizatorilor de drumuri vulnerabili 71% și 80% pentru Asistențele de Siguranță. Indiferent de motor, fiecare CUPRA Leon are premise foarte bune de a contribui la mai multă siguranță în traficul rutier.

 

CUPRA Leon a primit punctajul maxim de cinci stele în procedura strictă de testare Euro NCAP

Siguranța pe primul loc 

CUPRA Leon integrează o suită de tehnologii de siguranță și confort care utilizează senzori de date pentru a face mai ușor și mai sigur de a trăi în viața de zi cu zi și sde a ajuta la îndeplinirea ultimelor cerințe ale testelor Euro NCAP.

 

Sistemele includ frânarea autonomă de urgență, recunoașterea semnelor de circulație, asistență la blocarea traficului, asistență la lumină și asistență pre-accidente. La acestea sunt adăugate integrarea a șapte airbag-uri, inclusiv un airbag central frontal standard, asistență frontală cu vehicul, detectarea pietonilor și a bicicliștilor, asistență la direcția de urgență și asistență la joncțiune, asistență pe bandă și apel electronic de urgență, iar CUPRA Leon reprezintă unul dintre cele mai sigure autovehiculele disponibile pe piață.

 

CUPRA Leon, atât cu motor cu combustie, cât și cu variante hibride plug-in, a obținut un scor mare în toate domeniile: ocupanți adulți 91%, ocupanți copii 88%, utilizatori vulnerabili pe drumuri 71% și asistență de siguranță 80%.

 

CUPRA Leon se alătură modelului CUPRA Formentor pentru a obține cel mai înalt punctaj posibil, o realizare imensă având în vedere că organizația își reevaluează practicile de testare la fiecare doi ani, iar rafinările aduse anul acesta le-au făcut să fie cele mai stricte și mai amănunțite până în prezent.