07.09.2021

Premieră mondială a conceptului CUPRA UrbanRebel

  • Conceptul CUPRA UrbanRebel împinge limitele, pentru a oferi o interpretare radicală a viitorului model urban cu propulsie 100% electrică al companiei
  • Conceptul de curse îmbină propulsia electrică, sustenabilitatea și performanțele cu aspectul incitant al lumii virtuale
  • Conceptul CUPRA UrbanRebel oferă date privind viitorul limbaj de design al vehiculului electric urban, ce va fi lansat în 2025
  • Va fi prezentat înainte de deschiderea noului CUPRA City Garage de la Munchen, în timpul Salonului Auto Internațional de la Munchen

CUPRA împinge limitele, cu cea mai radicală interpretare a sa privind vehiculul electric urban. Mașina de curse îmbină propulsia 100% electrică, sustenabilitatea și performanțele, cu aspectul incitant al lumii virtuale. Conceptul CUPRA UrbanRebel oferă date privind viitorul limbaj de design al vehiculului electric urban, ce va fi lansat în 2025.

Start Video

CUPRA este prin definiție o marcă dedicată sporturilor cu motor și, de aceea, compania a hotărât să-și prezinte viziunea privind vehiculul său urban 100% electric mai întâi ca vehicul de curse, cu un aspect modern și îndrăzneț: conceptul CUPRA UrbanRebel

"Conceptul CUPRA UrbanRebel este o interpretare radicală a vehiculului electric urban al companiei, care va fi lansat în 2025. Conceptul de curse oferă o idee privind limbajul de design al viitorul automobil de stradă și va inspira crearea acestuia", a spus Wayne Griffiths, CEO CUPRA. "Vehiculul electric urban este un proiect strategic important nu numai pentru compania noastră, dar și pentru Volkswagen Group, deoarece obiectivul nostru este să fabricăm la Martorell mai mult de 500.000 de vehicule urbane electrice pe an, pentru diferite mărci din cadrul grupului. Vehiculul electric urban va democratiza mobilitatea electrică și va permite accesul pe scară largă la aceasta."

Wayne Griffith, CEO CUPRA, alături de prototipul CUPRA UrbanRebel

Conceptul CUPRA UrbanRebel constituie baza pentru designul vehiculului urban 100% electric, care va fi lansat în 2025. Versiunea de stradă va îmbina designul extraordinar cu performanțele dinamice și va avea la bază platforma MEB scurtă a Volkswagen Group.

Reprezintă trecerea mărcii la un limbaj de design mai modern, păstrând în același timp valorile de bază ale tuturor modelelor CUPRA: sportivitatea și personalitatea, care fac din această marcă un challenger neconvențional.

Emoțional și radical

"Conceptul CUPRA UrbanRebel transferă detalii din lumea virtuală într-un vehicul de curse, pentru o interpretare radicală a vehiculului electric al companiei", a spus Jorge Diez, directorul de design CUPRA. "Fiecare linie conturată și suprafață sculptată a designului este însuflețită de o formă care utilizează particule cinetice, pentru a da suprafeței o senzație de mișcare în contact cu o rază de lumină."

Această versiune de curse va influența versiunea de stradă a vehiculului electric urban, dar elementele de bază sunt exacerbate, pentru a conferi vehiculului un aspect și mai sportiv.

Conceptul CUPRA UrbanRebel are la bază filozofia de design CUPRA: un design emoțional și original, care se remarcă datorită liniilor incitante și atletice, îndrăznelii, cu o abordare neutră din punct de vedere al genului și amplificată de era electricității.

 

Acest lucru este demonstrat de identitatea de design a conceptului CUPRA UrbanRebel:

  • Partea din față ascuțită a fost creată utilizând o suprafață înclinată. Aceasta este subliniată și de farurile cu formă nouă, triunghiulară.
  • Forma suprafeței vitrate generează efectul vizual al unei căști - la fel ca în cazul conceptului CUPRA Tavascan - și oferă continuitate geamurilor vehiculului, pentru a oferi efectul unui plafon flotant.
  • Cu o formă de pană, partea laterală a vehiculului are proporții atletice - de la stâlpul spate spre ușa din față - cu suprafețe diagonale sculpturale, contrastante. Partea din spate a conceptului UrbanRebel se remarcă prin umeri atletici, într-o interpretare nouă a designului modelului CUPRA Formentor.
  • Partea din spate are un design inimitabil, dat de proporțiile orizontale. În plus, spoilerul mare - un amănunt specific vehiculelor de curse din lumea virtuală - oferă un aspect îndrăzneț și impozant, subliniat de suprafața înclinată de sub acesta.

Cu o lungime totală de 4.080 mm, o lățime de 1.795 mm și o înălțime de 1.444 mm, conceptul ne oferă informații privind proporțiile vehiculului electric urban al viitorului, îmbrăcat în haine de curse.

CUPRA UrbanRebel Concept oferă o putere continuă de 250 kW, cu un maxim de 320 kW. Poate accelera de la zero la 100 km/h în numai 3,2 secunde. 

Conceptul CUPRA UrbanRebel îmbină propulsia 100% electrică, sustenabilitatea și performanțele cu estetica incitantă, influențată de era digitală. Oferă date privind viitorul limbaj de design al vehiculului electric urban, ce va fi lansat de companie în 2025.

Conceptul CUPRA UrbanRebel va fi prezentat înainte de deschiderea noului CUPRA City Garage de la Munchen, în timpul Salonului Auto Internațional de la Munchen.