01.12.2021

Volanul de aur 2021

  • Victoria la "Mașini mici și compacte, electrice" îi revine lui CUPRA Born
  • CUPRA Leon triumfă la categoria "Mașini mici și compacte".
  • CUPRA Formentor VZ5 se impune printre SUV-uri

Succes remarcabil pentru CUPRA: la votul pentru "Volanul de aur 2021", marca spaniolă de performanță a sărbătorit un triplu triumf senzațional, făcând-o anul acesta cea mai de succes marcă într-una dintre cele mai importante competiții din lume din industria auto. Predarea ceremonială a trofeelor a avut loc pe 9 noiembrie la Axel Springer-Haus din Berlin. Evenimentul a fost moderat de Barbara Schöneberger.

Succes la 3 categorii puternice

CUPRA Leon a fost distins cu "Volanul de Aur" la categoria "Mașini mici și compacte". CUPRA Born, primul model complet electric al mărcii, s-a impus asupra tuturor concurenților din categoria "mașini electrice mici și compacte". Și CUPRA Formentor VZ5 de 287 kW (390 CP) a câștigat categoria "SUV" de top.

"Acum trei ani am avut visul de a crea un brand nou-nouț. Ca toate visele mari, acesta a început cu doar câțiva oameni care au crezut în el", a declarat Wayne Griffiths, CEO CUPRA. "CUPRA Formentor VZ5 este simbolul performanței maxime cu ardere internă pe care CUPRA o poate atinge. Cursele sunt o parte integrantă a ADN-ului CUPRA, pe care o vom continua în viitor cu modelele noastre CUPRA Tavascan complet electrice din 2024 și vehiculul urban de la CUPRA din 2025. Hat-trick-ul cu trei volane aurii arată că modelul CUPRA Formentor nu este nicidecum o întâmplare și că tribul CUPRA continuă să crească."