Combined ShapeCreated with Sketch.

SFATURI DE ÎNTREȚINERE PENTRU AUTOMOBILELE CUPRA

 

Este important să efectuezi la timp lucrările de întreținere, deoarece acest lucru contribuie la creșterea duratei de viață a automobilului tău.

 

1. Schimbă la timp uleiul

Pentru a proteja motorul, uleiul trebuie schimbat la timp. Automobilul te va anunța când este timpul să efectuezi schimbul de ulei, prin afișarea unui mesaj pe display-ul din bord. 

În plus, nivelul de ulei trebuie verificat periodic. Dacă este prea puțin ulei, crește frecarea în motor. Dacă este prea mult, acesta poate intra în camera de combustie și poate deteriora convertorul catalitic.

 

2. Verifică presiunea din anvelope

Menținerea unei presiuni corecte în anvelope și un stil de condus echilibrat vor crește durata de viață a acestora. Presiunea recomandată este indicată, de obicei, pe un autocolant aflat pe cadrul ușii. Verifică presiunea cel puțin o dată pe lună și, de asemenea, înainte de orice călătorie lungă. Pentru detalii suplimentare consultă manualul de utilizare al autovehiculului. 

 

3. Verifică periodic nivelul lichidelor 

Există mai multe tipuri de lichide ce asigură funcționarea automobilului tău, fiecare îndeplinind un rol unic - și important - de la lichidul de frână și cel de parbriz la ulei și AdBlue. Pentru detalii consultă manualul de utilizare.

4. Înlocuiește la timp filtrele

Verifică intervalele de service recomandate pentru automobilul tău, pentru a afla când trebuie schimbate filtrele. Partenerii de service CUPRA îți stau cu plăcere la dispoziție pentru detalii.

 

5. Efectuează la timp inspecțiile de service recomandate

 

6. Mesajele de avertizare

Lămpile de control și avertizare sunt indicatoare pentru atenționări, defecțiuni sau pentru anumite funcții. Nimănui nu-i place când se aprinde un astfel de indicator, dar dacă se întâmplă acest lucru este important să cunoști semnificația acestuia și să acționezi cât mai repede posibil. 

Consultă manualul de utilizare pentru a afla ce înseamnă fiecare indicator.

7. Automobilele electrice

Volumul lucrărilor de întreținere pentru mașinile electrice este cu aproximativ 35% mai mic comparativ cu cel pentru o mașină clasică. Cu toate acestea, mașina ta electrică va avea nevoie de o inspecții de service periodice, la fel ca o mașină pe benzină sau Diesel.