e-Racer: primii pași

Pentru mulți, circuitul este sinonim cu tunetul motoarelor. Dar viitorul curselor nu va consta în cine produce mai mult zgomot, ci în cine are cea mai bună performanță și putere de inovare. Cum ar fi dacă cel mai puternic motor ar fi și cel mai silențios? CUPRA știe că puterea adevărată vine din interior. Suntem pregătiți să ridicăm capota și șă lăsăm lumea să arunce o privire în interior.

CUPRA e-Racer, primul vehicul care respectă întru totul specificațiile tehnice ale E-TCR, a finalizat cu succes primul parcurs pe circuitul din Croația. Cu ajutorul unei echipe pasionate de experți în baterii auto de la Rimac Technology, am testat e-Racer-ul la diferite viteze pentru a ne asigura că toate cele patru motoare asigură o tracțiune spate integrată și calibrată. În timp ce unele mașini electrice au probleme, CUPRA e-Racer a finalizat primul său parcurs fără incidente. A fost prima dată când o mașină de curse CUPRA, complet electrică, a rulat pe circuit și a reprezentat primul nostru pas spre o nouă definiție a motorsportului. 

"Nesiguranța noastră inițială privind integrarea complexă a noilor sisteme electrice s-a transformat rapid în optimism, când primul autoturism electric al familiei CUPRA, prima mașină de curse complet electrică a familiei CUPRA, a absolvit cu succes primul parcurs pe circuit", declară Xavier Serra, director de dezvoltare tehnică al CUPRA Racing. "Acest lucru reprezintă încă un pas spre obiectivul nostru, o reinventare a motorsportului și a experienței de circuit."

Start Video

Parcursul, încununat de succes, al CUPRA e-Racer a arătat nu doar potențialul impresionant al acestei "mașinării electrice", ci a demonstrat lumii ca E-Racing nu este doar o posibilitate, este viitorul motorsportului. Iar E-Racer este pregătit să ne arate drumul.  

Acești primi pași sunt doar începutul. Toate sistemele electronice funcționează perfect. Toate cele patru motoare sunt corect calibrate. Dar știm că suntem capabili de mult mai mult. De aceea, următoarea oprire pentru CUPRA E-Racer este circuitul Castelloli, unde vom continua reglajul fin al complexelor sisteme electrice pentru a valorifica întreg potențialul. Suntem convinși că CUPRA e-Racer va fi mai mult decât pregătit să evolueze pe circuitul Barcelona-Catalunya, în cadrul etapei finale a TCR Europe Series 2018 în luna octombrie a anului acesta. 

Pentru adevărații iubitori ai circuitului, pasiunea pentru motorsport nu este ceva ce se poate vedea sau auzi. Este în ADN-ul lor. 

 

Mai multe informații 

Urmărește @CupraRacing pe Instagram și Twitter pentru cele mai recente actualizări.